sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Villa Pumpulin valtaajien tiedote - vastaus kaupungin tiedotteeseen

Olen julkaissut blogissani aikaisemmin Vantaan kaupungin tiedotteen sekä otteen saamastani tekstiviestistä. Tässä tänään saamani valtaajien tiedote.

Valtaajien sähköpostitiedote (jakelu 82 osoitetta)

---------------------------------------------------------------------------------
"Kaupunki on mielestämme menetellyt Villa Pumpulin tapauksessa kohtuuttomasti. Sosiaalikeskus häädettiin, koska yhtenä yönä Villa Pumpulissa yövyttiin talossa olleiden ihmisten ja talon turvallisuuden takaamiseksi. Yöpymisestä ja sen syistä ilmoitettiin kaupungille samana iltana.

Torstai-iltana n. klo 23:00 olimme lähdössä Villa Pumpulista, kun huomasimme portilla kolmen miehen joukon. Yksi miehistä oli aikaisemmin päivällä käynyt sosiaalikeskuksessa ja käyttäytynyt uhkaavasti meitä kohtaan. Henkilö mm. kertoi pitävänsä pesäpallomailaa aina valmiina ja retosteli aiemmin kuuluneensa joukkioihin, jotka tunkeutuivat muiden taloihin ja "pistivät paikat sileäksi". Aiemmin valtauksien kimppuun on hyökännyt äärioikeistolaisia rähinäjengejä, mm. Helsingissä Rajasaaren valtausta vastaan. Rajasaaressa seuranneessa yhteenotossa loukkaantui ihmisiä puolin ja toisin. Tilanne vaikutti uhkaavalta, emmekä oman ja talon turvallisuuden vuoksi voineet lähteä talosta minnekään. Päätimme, että rauhanomainen talon ja meidän turvallisuutemme takaava linja on pysytellä sisällä talossa.

Soitimme nuorisotoimenjohtaja Eija Aholalle ja kerroimme, että talolla on nyt tilanne päällä ja tilanteen uhkaavuuden vuoksi emme voi poistua talosta sovitusti. Ahola sanoi välittävänsä tiedon tilanteesta eteenpäin ja määräsi meidät poistumaan talosta mahdollisimman pian. Minkäänlaista apua valtaajille ei tilanteessa kuulunut. Otimme yhteyttä kaupunkiin emmekä poliisiin, koska aiemmat kokemukset valtauksista osoittavat, että poliisi on haluton tulemaan valtaukselle valtaajien soittamana. Kaupungin soittamana poliisi sen sijaan tulee paikalle välittömästi.

Kaupunki vastasi avunpyyntöömme lähettämällä poliisirynnäkön taloomme n. klo 3 aamuyöllä. Kokemus poliisirynnäkköön heräämisestä oli stressaava osalle väestämme traumaattinen, olimmehan juuri nukahtaneet peloissamme mahdollisesta yhteenotosta ulkona olevan rähinäjengin kanssa. Koemme aamuyöllä lähetettävän poliisin iskuryhmän pelottelutaktiikaksi, joka sopii paremmin totalitääriseen kuin demokraattiseen maahan.


Vaadimme, että Villa Pumpuli annetaan takaisin sosiaalikeskuksen käyttöön alkaen maanantaina 13.10. Mistään aidoista neuvotteluista tai tilan käytön selvityksestä ei voida puhua niin kauan, kun tila ei ole sosiaalikeskuksen käytössä. Tilan ollessa tyhjillään tilan käyttömahdollisuuksien selvitys hautautuu kaupungin byrokratian rattaisiin ja byrokraattien pyöritellessä papereitaan rakennus ehtii ränsistyä käyttökelvottomaan kuntoon. Olemme valmiita sitoutumaan kaupungin asettamaan yöpymiskieltoon rakennuksessa sekä siihen, että emme häiritse naapureita. Olemme valmiita neuvottelemaan myös muista reunaehdoista talon käytölle.

Valtaustoiminta Vantaalla ei lopu, ennen kuin sosiaalikeskus virallistetaan.


Kannanottojamme ja julkilausumiamme voi lukea tukiyhdistyksemme blogista osoitteesta http://nukkary.blog.com . Jos haluat tukea meitä, allekirjoita nettiadressi Villa Pumpulin puolesta osoitteessa http://adressit.com/villapumpuli


-Villa Pumpulin valtaajat"
--------------------------------------------------------------

Ei kommentteja: