perjantai 10. lokakuuta 2008

Kaupunki tiedottaa joutuneensa tiukentamaan otettaan

"Kaupunki joutui tiukentamaan otettaan Villa Pumpulissa

Vantaan kaupunki joutui ottamaan aikalisän nuorten valtaamassa Villa Pumpulissa Hiekkaharjussa. Kaupunki on neuvotellut talon vuokraamisesta yhteisökäyttöön. On sovittu, että rakennuksessa ei saa asua eikä yöpyä. Poliisi tyhjensi rakennuksen naapuruston hälytyksen vuoksi perjantaina aamuyöstä kolmen aikaan.

Kaupunki on neuvotellut järjestelystä, jossa tilakeskus osoittaisi tilat kaupungin nuorisopalveluiden käyttöön. Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu ry on arjoutunut kaupungin sopimuskumppaniksi Villa Pumpulin vuokraamisessa ja hallinnoimisessa yhteisötalona, jossa myös 18-vuotta täyttäneet nuoret voisivat viettää vapaa-aikaa ja harrastaa. Keskus olisi päihteetön vaihtoehto esimerkiksi ravintoloille. Neuvotteluihin on osallistunut Velmun lisäksi nuorisopalveluiden sekä tilakeskuksen johtoa.

Vantaan poliisi sai Villa Pumpulin naapurustosta hälytyksen, ja poliisi tyhjensi rakennuksen perjantaiaamuyöllä. Kaupunki on päättänyt vaihtaa lukot ja sulkea valtaajien pääsyn rakennukseen naapuruston kokeman häiriön ja asumisepäilyjen johdosta. Valtaajien mukaan he lähtevät talosta yhteisymmärryksessä eivätkä vastusta päätöstä. Kaupunki jatkaa rakennuksen jatkokäytön selvittelyä.

Lisätietoja:
Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden toimialan johtaja Timo Juurikkala, puh. 040 5554013
Nuorisopalveluiden johtaja Eija Ahola, puh. 040 5441403
Nuorisoasiainsihteeri Ari Tossavainen, puh. 040 0427713
Tilakeskuksen kiinteistöjohtaja Tarja Tuomainen 050 3124422

Katja Savopirtti
Viestintäpäällikkö
Vapaa-aika ja asukaspalvelut
Vantaan kaupunki
Asematie 10 A, 2. krs, 01300 Vantaa
gsm 040 7384 166
katja.savopirtti@vantaa.fi"

Ei kommentteja: