tiistai 7. lokakuuta 2008

Hei, voinko keskustella kanssanne?

Olin tänään seisomassa kaupunkien rajalla. Vasen jalkani oli Helsingissä Mellunäessä ja oikea jalkani Länsimäessä Vantaalla. Enpä huomannut minkäänlaisia rajamuodollisuuksia.

Jututin metrosta tulevia ihmisiä. Tässä muutama esimerkki keskusteluista.

Kyselin Vantaan kouluoloista. Lähikoulua kiiteltiin vuolain sanoin! Tapasin tyytyväisiä vantaalaisia.

Vasta muutama viikko sitten Vantaalle muuttanut venäjän kieltä puhuva iloisen koululaisen isä kiitteli koulun opetusta. Isä oli asunut Suomessa kuusi vuotta ja oli Suomen kansalainen. Hän tiesi, että hänellä on äänioikeus kaikissa vaaleissa. Rouva ei ole ollut Suomessa kovinkaan kauan. Hänelläkin on äänioikeus kuntavaaleissa.

Äiti tyttärensä kanssa oli tyytyväinen lähikouluun. Tyttären luokassa oli 28 oppilasta. Äiti oli tyytyväinen siihen, että vaikka opettaja on vaihtunut usein niin aina on löytynyt hyvä opettaja.

Nuori isä tuli metrolta päin kuulokkeet korvilla. Hän pysähtyi keskustelemaan kouluasioista. Niistä hän ei kertomansa mukaan tiennyt mitään, mutta sanoi ettei hän ollut kuullut huonoakaan. Hän sanoi odottavansa mielenkiinnolla, kun juniori aloittaa vuoden päästä koulun. Hän ihmetteli, että on se kumma, että kaupungin raja estää ihmisten palvelut, tai että bussiliput ovat niin erihintaisia. Hänen mielestä homma pitäisi hoitaa niin että rajat eivät merkitsisi mitään palvelujen tarjoamisessa tai sitten kaupunkien raja pitäisi siirtää Kehä III:lle.

Isä, jonka lapset olivat jo lähteneet kotoa työmaailmaan toisaalle Suomeen, kertoi myös olleensa tyytyväinen lastensa opetukseen. Joskus olisi hänen mielestä saanut olla enemmän tukiopetusta. Mutta muuten oli mennyt hyvin.

Viime viikolla Länsimäkeen muuttanut pariskunta työnsi vaunuissa parin vuoden ikäistä lapsukaista. He olivat juuri hakeneet hoitopaikkaa. Perheen toive oli, että hoitopaikka löytyisi kodin läheltä.

Toki kerroin ihmisille, että olen kaupunginvaltuutettu joka asuu Länsimäessä ja jututtamassa ihmisiä kadulla. Sillä tavoin tutustuu hyvin lähiympäristönsä ihmisiin ja on luomassa konkreettisesti yhteisöllisyyttä.

Pysähdy sinäkin juttelemaan vastaantulevan kanssa, vaikka et olisikaan ehdokkaana Ihminen tarvitsee ihmistä ja on avoin, kun häntä lähestyy avoimin mielin!

Hymyillään kun tavataan.

Seuraavat juttutuokiot keskiviikkona 7.10. illalla klo 17 - 18 Ylästön- ja Hagelstamintiellä sekä Pointin edessä. Olen myös klo 18 alustamassa Tikkurilan Vasemmistoliiton Juttutuvassa Pointissa. Käsittelen Pakkalan alueen nopeaa kasvua ja jututan alueen asukkaiden toiveista. Mukana minulla on vasemmistoliittolaisia ehdokkaita. Otamme viestejä vastaan. Niistä lisää huomenna tällä palstalla.

Ei kommentteja: