maanantai 1. joulukuuta 2008

Suhteellisuutta pks-yhteistyöhön!!!!

Vantaan kaupunginhallitus käsitteli tänään PKS-sopimusta. Kaupunginhallituksen jäsen Matti Holopainen esitti tekstin täydentämistä seuraavalla tavalla:

Koordinaatioryhmän valinnassa tulee toteutua kunnallisvaalien tulos. Se edellyttää suhteellisuuden toteuttamista pääkaupunkiseudun kuntien poliittisten ryhmien saamien äänimäärien perusteella, YTV:n mallin mukaisena.

Matti jäi yksin kuten minäkin pks-neuvottelukunnassa.

Keskustelusta päätellen uskon, että asian hoitaminen suhteellisuutta noudattavaan muotoon on vielä mahdollista. Pääkaupunkiseudun koordinaatioryhmän tehtävä tulee olemaan huomattavasti merkittävämpi kuin aikaisemmin.

Taustoja on aikaisemmassa kirjoituksessani.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Suhteellisuus on todella vaikeaa varsinkaan suurten puolueitten hyväksyä. Todellisuudessa se, että kaikki puolueet ovat mukana pöydässä, ei ole miltään ryhmältä pois. Valta on edelleenkin niillä, joilla on eniten paikkoja. Mutta kun pöydässä on useampia ryhmiä, kriittiset kannat tulevat esille riittävän varhain ja ne voidaan ottaa huomioon päätöksenteossa, jos niin halutaan. Näin syntyy sitoutuneempaa työtä ja parempia päätöksiä.