lauantai 29. marraskuuta 2008

demokratiakupla pks-yhteistyössä

Pääkaupunkiseudun neuvottelukunta käsitteli tiistaina 25.11. yhteistyösopimuksen jatkoa.

Sopimuksessa on hiertänyt jo tähän asti demokratian puute! Nyt tilanne on menossa entistä ikävämpään suuntaan.

Sopimuksessa esitetään Helsingin,Espoon, Vantaan ja Kauniaisten yhteistyön linjoja vetämään koordinaatioryhmää. Siihen kuuluisi 11 jäsentä. Jäsenten valinnassa ei huomioitaisi vaalien tulosta.

Esitin pääkaupunkiseudun neuvottelukunnassa, että tulevan koordinaatioryhmän valinnassa käytettäisiin suhteellisuutta. Voitaisiin laskea yhteen kaikkien neljän kunnan osalta kunkin puolueen äänet ja jakaa paikat samalla tavalla kuin valtuustoja valittaessa!

Se ei kelvannut, kannatusta ei löytynyt. Päinvastoin Helsingin vihreä Krohn rohkeni ilmoittaa, että jokaisesta kunnasta on oltava kolmen suurimman puolueen edustaja. Siinäpä hän tuli jakaneeksi yhdeksän paikkaa koordinaatioryhmästä. Loput kaksi jäisivät sitten jaettavaksi ja jakajina olisivat rkp, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit, keskusta, vasemmistoliitto, jne!

Tiedän, että Helsingin vihreissä on monenlaista näkökulmaa maailman ja Helsinginkin asioihin! Mutta harvoin olen heidän suustaan kuullut näin selkeää valtapoliittista vaalien tuloksen sivuuttavaa kielenkäyttöä! Se kuulosti aivan samalta kuin menneinä vuosina demareilta ja kokkareilta, valta sokaisee ja aiheuttaa lievää vaikeampaa demokratian periaatteiden unohtamista.

Ei kommentteja: