torstai 19. helmikuuta 2009

Seutuvaltuustoa kohti

Demarit ovat esittäneet 14 kunnan seutuvaltuuston perustamista! Siitä kertoi Hesarin verkkouutiset tänään. Kokoomuslaiset tyrmäsivät asian välittömästi samalla palstalla.



Valtuustoryhmämme mielestä toimivassa demokratiassa sama taho päättää palveluista, järjestää ne ja kerää niihin rahoituksen verotuksella. Yli miljoonan ihmisen pääkaupunkiseudulla tämä onnistuu kaksiportaisella päätöksentekojärjestelmällä, jossa seutukunnallisista palveluista kuten liikenteestä ja infrastruktuurista päätetään koko alueen valtuustossa ja lähipalveluista kaupunginosavaltuustoissa.



Suomalainen demokraattinen ja avoin hallintokulttuuri ei ulotu ylikunnalliseen sopimiseen ja päätöksentekoon. Usein päätökset tehdään pienessä porukassa muutaman suurimman puolueen edustajien kesken. Valta keskittyy harvoille johtaville poliitikoille kuntalaisten äänestämien valtuustojen sijasta.Nyt kaupunkien välinen yhteistyö ja linjojen sopiminen hoidetaan vapaaehtoisessa yhteistyössä. Vapaaehtoisen yhteistyön elimet eivät ole valittu vaalien tuloksen perusteella!

Ei kommentteja: