tiistai 6. tammikuuta 2009

Lomalta suoraan loppiaisvastaanotolle

Vantaan loppiaisvastaanotolla

Vantaan loppiaisvastaanotto oli Myyrmäessä Vantaan Energia –areenalla. Olin siellä minäkin, kutsuttuna kuten moni muu!

Tapasin vastaanotolla mm. Timo Soinin. Keskustelu oli mielenkiintoinen. Pohdimme erään toisen keskustelijan ja Soinin kanssa sitä, minkälainen ”tulkintakoodi” ihmisillä on perussuomalaisten politiikan tulkitsemiseksi. Perussuomalaisten puolueelle annetaan leimoja monilla perusteilla, joista osassa varmaan on aihettakin. Mutta puolueen kuva olisi kovin yksipuolinen, jos sitä tulkitaan ainoastaan maahanmuuttajakysymyksen kautta. Perussuomalaiset ovat paljon muuta!

Soinilla on puoluejohtajana varmasti monia haasteita. Nyt puolue toimii monenlaisten intressien kanavana. Mitä kaikkea perussuomalaisten huoneessa sallitaan, mihin kaikkeen puoluetta sallitaan käytettävän? Siinä on Soinille haastetta kerrakseen!

Haasteita on myös kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mäkisellä (kok). Hän unohti avajaispuheessaan kokonaan kuntalaisen arjen. Puhe oli kokoelma talousliturgiaa ja huolta yritysmaailman asioista! Mäkinen oli pääministeri Vanhasen kanssa samaa mieltä tämän vuoden teemasta: Kaikki joukolla kuluttamaan, kaikki joukolla kuluttamaan, … Kaikilla ei ole mahdollisuutta lisätä kuluttamistaan, vaan suu on vedettävä säkkiä myöten entistä tiukemmin.

Tapasin paljon vuosien takaisia tuttuja Itä-Hakkilasta! Oli todella kiva rupatella ja vaihtaa kuulumisia! Totesimme, että hienot ovat jäljet jääneet meille ja meidän lapsukaisillemme, niille tänä vuonna 30 vuotta täyttäville yhteisessä kylässä kasvaneille ihmisille! Aika kultaa muistot, vaikka kuin raaputtaa niin jäljelle jää tosiasia, että arjen yhteisöllisyys syntyi yhdessä tekemällä ja elämällä, milloin koulun jouluaskarteluissa, milloin makaronilaatikkotalkoissa, milloin jalkapallokentän laidalla, kaupassa, kuuntelemalla ja tukemalla toinen toisiamme, tekemällä hyvää ja vapaaehtoisesti!

Ei kommentteja: